Veilig sporten

Basecamp heeft zich optimaal ingericht
op de verhoogde eisen die COVID-19 met zich meenemen.


Interesse in een gratis proefweek?

Met een proefweek bij Basecamp kun jij zelf ervaren of Basecamp bij jou past. Laat je gegevens hier achter en de proefweekvoucher ligt voor jou klaar bij de receptie. Wandel dus binnen wanneer jij wilt! Geheel gratis.


Vragen of opmerkingen? Laat het hier achter:

Prestaties branche

NLactief: geen besmettingen in de branche

Sinds de heropening van de fitnessbranche op 1 juli dit jaar zijn er amper besmettingen met het COVID-19 virus bij fitnessconsumenten en -professionals vastgesteld. Geen enkele club bleek de voorbije drie maanden een besmettingsbron of brandhaard van een uitbraak. Dat blijkt uit een peiling van NL Actief onder haar leden. De 218 clubs die deelnamen aan de peiling, waren samen goed voor ruim vijf miljoen sport- en beweegmomenten.

In totaal werden bij deze clubs in drie maanden tijd honderd leden geregistreerd met een COVID-19 besmetting. In geen van die gevallen heeft dat geleid tot besmetting van andere leden van het fitnesscentrum, een zogenaamde brandhaard. De uitkomst van de peiling past bij het beeld van andere landen: wereldwijd is de fitnesssector geen verspreider van het COVID-19 virus. Het is dus veilig om te sporten in fitnessclubs.

Karin van Bijsterveld, voorzitter van NL Actief, kijkt niet op van de resultaten. "Het bevestigt dat fitnessclubs heel zorgvuldig en professioneel omgaan met de coronamaatregelen. Dat is ook logisch. We zijn immers de sector van vitaliteit en gezondheid en willen er zeker van zijn dat mensen in een veilige omgeving verantwoord werk kunnen maken van een fitter en vitaler leven. Dat zit in het DNA van onze branche. Daarom zijn fitnesscentra tot dusver geen besmettingshaarden van COVID-19." NL Actief volgt met interesse de onderzoeken naar de luchtkwaliteit in onder meer scholen, binnensportomgevingen en fitnessclubs.

Karin van Bijsterveld: "Aandacht voor een goede luchtkwaliteit en het creëren van een veilige omgeving is voor ons een vanzelfsprekendheid. Daar wordt in onze sector voortdurend aandacht aan besteed. Als er onderzoek wordt gedaan naar technologie die ook fitnessondernemers kan ondersteunen om de clubs veilig te houden, dan is dat goed voor de fitnessbranche én goed voor de ruim 3 miljoen Nederlanders die in de clubs werken aan een gezondere leefstijl en een vitaler leven."

GROEPSLESSEN

Kleinere groepen, extra ventilatie

Hoewel de norm qua afstand 1,5 meter is, hanteren we in onze studio's meer afstand. Zet je dan een keer een pas de verkeerde richting in, dan kom je niet direct te dicht bij een ander.

Ook hanteren we 15 minuten ventilatietijd tussen lessen. We hebben een enorme luchtverversingsinstallatie, maar nemen graag het zekere voor het onzekere. Tijdens deze pauze wordt qua capaciteit de gehele ruimte ververst!

Wij hebben altijd een training die bij jou past!

Welke les past bij mij?


RESERVEREN

Groepslessen reserveren, fitness vrije inloop

Bij Basecamp hoeft een bezoek niet gereserveerd te worden. Enkel bij groepslessen en de Milon Cirkel vragen we je zoals altijd vooraf te reserveren. We monitoren continu hoeveel bezoekers we hebben, zodat we ieders afstand kunnen garanderen.

Wij zijn pas tevreden
als jij dat bent

Wij geloven dat bewegen een essentieel onderdeel van de week is. Met een fit en gezond lichaam haal je meer uit het leven.

Pas tevreden
als jij dat bent

Wij geloven dat bewegen een essentieel onderdeel van de week is. Met een fit en gezond lichaam haal je meer uit het leven.